NMBS – Railpass 2020 – 2021.

De Nationale regering heeft in samenspraak met de NMBS beslist om iedereen een gratis Railpass aan te bieden. Vanaf oktober 2020 tot en met maart 2021 kan men iedere maand 2 gratis ritten gebruiken tussen 2 Belgische stations voor daguitstappen in het land. Tijdens de week kan dit vanaf 9 uur en tijdens het weekend is er geen uur beperking.
De railpass is persoonlijk op naam en kan niet overgedragen worden.
De bestemming moet ingevuld worden voor aleer je op de trein stapt en bij controle moet de Railpass, samen met de identiteitskaart aangeboden worden.

Dinsdag 13 oktober: bestemming Antwerpen.
Bij aankomst in Antwerpen Centraal een mooie stadswandeling gemaakt.
Over de middag een frietje gestekt met een frisdrank en onze dag was goed.
Totaal: 15 gestapt.

Vrijdag 27 november: bestemming De Panne.
Wandeling op de wandelknooppunten door het natuurreservaat, de duinen en strand. Picknick in de duinen. Via de stad terug langs het Calmeynbos en terug naar het station. juist gepast voor de trein terug.
Gevolgde knooppunten: 12 – 13 – 9 – 10 – 8 – 4 – 1 – 2 – 16 – 17 – 15 – 14 – 13 – 12.
Totaal: ongeveer 17 km.

Dinsdag 8 december: bestemming Ronse.
Vandaag staat het Muziekbos centraal bij de wandeldag. Picknick in het Muziekbos met prachtig uitzicht.
Daarna nog een mooie stadswandeling met een heerlijke koffie in een gerestaureerde kerk die omgevormd is tot ontmoetingscentrum.
Totaal: 20 km gewandeld.

Vrijdag 15 januari: bestemming Geraardsbergen.
Een heel mooie uitstap met een beetje winters weer.
Bezoek aan de Muur en de Oude Berg en daarna een stadsbezoek en wandeling langs de Dender en om af te sluiten bezoek aan het Manneke Pis museum.
Totaal: 14 km gewandeld.

Dinsdag 16 februari: bestemming Mechelen.
De stad van de Maneblussers. Mechelen is een heel mooie stad met veel bezienswaardigheden en monumenten. We hadden pech. Het was omwille van de corona maatregelen niet toegelaten om de Sint Rombautstoren te beklimmen. Bezoek aan een origineel snoepwinkeltje uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Prachtig wandelweer.
Totaal: 15 km gewandeld.

Dinsdag 2 maart: bestemming Lier.
Lierke plezierke en Lierse Vlaaikens.
Heel mooi en zacht weer.
Stadswandeling met de Zimmertoren, het Begijnhof en de prachtige binnenstad. Wandeling op de vesten langs de Grote Nete en Kleine Nete die samenvloeien in Lier.
Totaal: 14 km gewandeld.

Met dank aan de NMBS hebben wij de voorbije winter (gratis) 6 mooie daguitstappen kunnen maken. Mijn fiets- en wandelkameraad Alex en ikzelf hebben ons voorgenomen om de volgende winter daar een vervolg aan te breien want er is in ons eigen landje nog zoveel te bewonderen.