Vakantie Lanzarote 23 – 30 november 2019.

Playa Blanca
Club Tropical Island.

Zaterdag 23 november: Heenreis.
Om 9 uur vertrek ik thuis naar de luchthaven voor een rechtstreekse vlucht naar Arrecife. Vlucht FR 8174 vertrekt stipt op tijd en omstreeks 16.40 uur kom ik aan. Met de taxi naar Playa Blanca. Er was nogal wat haast bij de taxichauffeur wat het ging aan sneltempo en amper 30′ later stond ik aan de receptie, waar ik zoals steeds met open armen ontvangen wordt.
Check-in en installatie in mijn appartement.
Dan is het tijd om te aperitieven en het eerste avondmaal.
Vroeg slapen.

Zondag 24 oktober:
Om 8 uur aan het ontbijt en daarna op stap om mijn fiets op te halen bij Papagayo bikes.
Ook daar heel hartelijk ontvangen en een gezellige babbel met Bert.
Nadien mij klaar gemaakt voor een eerste fietstocht naar El Golfo.
Heel veel zon en een aangename temperatuur maar wel een matige noord-oostenwind. Met de wind pal op de neus fiets ik richting Yaiza en vervolgens naar El Golfo. Stop en het groene meertje bekijken van boven af.
Vervolgens keer ik op mijn fietsroute terug naar het kruispunt en dan gaat het rechtsaf om het groene meertje van beneden te bezichtigen. Dan verder naar Los Hervideros voor het schouwspel van de inbeukende golven op de lava.
Nog een stop aan de Salinas del Janubio (zoutvelden) en dan terug richting Playa Blanca.
In totaal 43 km gefietst op 2u20′.

Maandag 25 november: naar het noorden.
Heel vroeg uit de veren en om 8 uur komt men mij ophalen voor een transfer naar het uiterste noorden van het eiland: Mirador del Rio.
Van daaraf begint mijn fietstocht terug naar Playa Blanca. Een heel mooie en langzame afdaling, dwars door de lava velden naar de Jameos del Agua. Bezoek en gelegenheid om terug enkele mooie foto’s te maken van de kleine witte schorpioentjes in het ondergronds meer.
Ik zet mijn weg verder naar de Jardin de cactus. In deze tuin staan een paar duizend heel mooie cactussen van de Canarische eilanden maar ook uit Mexico. Na dit bezoek, fiets ik verder naar de Fundacion Cesar Manrique voor opnieuw een bezoek.
Via San Bartolomé en het Monumento al Campesino, kom ik in het belangrijkste wijngebied van Lanzarote: La Geria.
Tijd voor een lekkere tas koffie met taart.
Via Uga en Yaiza kom ik terug in Playa Blanca.
Na 3u45′ en 80 km fietsen ben ik tijding in mijn verblijf want amper een half uur later is het donker.

Dinsdag 26 november: op bezoek bij de duivel.
Om 9 uur vertrek ik richting Parque Nacional de Timanfaya. vuurbergen.
Via Yaiza kom ik op de weg naar het Timanfaya gebied.
Eventjes halt houden bij de startplaats van de kameelsafari voor enkele foto’s van deze dieren die elke dag opnieuw met toeristen op hun rug in het vulkaangebied rond wandelen.
Nadien begint het zware fietswerk. Steeds op en neer maar meer op dan neer kom ik boven in het park. Mijn fiets leg ik aan de ketting en stap op de bus voor een enig mooie tocht doorheen het gebied met meer dan 50 kraters, waarvan de meeste actief waren tussen 1730 en 1736. Daarna volg ik een paar demonstraties om aan te tonen hoe warm het op geringe diepte reeds is. Na mijn bezoek fiets ik nog enkele km’s verder naar Tinajo, waar ik mijn middagstop heb. Op het menu deze middag: lekkere frietjes met 2 eitjes en gebakken bacon, salade en spuitwater. Lekker!
Normaal fiets ik nu verder naar het wijngebied La Geria maar ik maak rechtsomkeer en breng nog een bezoek aan het bezoekerscentrum.
Langs dezelfde weg keer ik dan terug naar Playa Blanca om na 65 km terug aan te komen. 2u45′ gefietst.

Woensdag 27 november: op verkenning in Yaiza.
Via de dorpjes Maciot en Las Brenas kom ik in Yaiza.
Ik heb in het verleden reeds zoveel keer door het dorp gefietst maar steeds op de hoofdbaan. Vandaag verken ik nu heel wat andere wegen en maak mijn middagstop in Bar – Cafetaria “La Antigua Escuele”. Daar val ik van de ene verrassing in de andere en het bleek dat men mij daar kent. Terwijl ik aan het eten ben (kipfilet met papa’s en wat salade) komt er een dame achter mijn rug vagen wie Mijnheer Rafael De Vlamynck is. Ik draai mij om en zeg: Mijnheer Rafael De Vlamynck, woont in Eeklo en nu is het “De Raf” die hier zit.
Daarop volgt een kennismaking en ik kom aan de weet dat deze dame afskomstig is van Rotterdam en wij mekaar eerder reeds ontmoet hebben op in Playa Blanca. Nu baat ze naast de bar waar ik aan het eten was een souvenier winkeltje uit. De wereld is toch klein. Na nog een gezellige babbel ben ik dan terug vertrokken naar mijn thuisbasis.
Vandaag 41 km gefietst in 2u20′. Heel mooi weer en tot nu de warmste dag van de week.

Donderdag 28 november:
De voorlaatste fietsdag en tijd om het iets rustiger te beginnen doen.
Om 10 uur vertrokken voor een rustig ritje in Playa Blanca en omgeving.
Volledig rond de rode vulkaan naar de Faro Pechiguera om dan langs het fietspad terug richting Club Tropical Island te fietsen. Vervolgens naar de Puerto Marina Rubicon voor de middagstop. Daarna langs een enorm slechte weg naar de Papagayo stranden. Zoals altijd een heel drukke bedoening daar. Na wat verpozen met een lekkere koffie nog enkele foto’s genomen en dan de terugweg aangevat. Totaal 41 km gefietst in 2.30 uur. Weeral heel mooi weer en plaatselijk meer dan 25°.

Vrijdag 29 november: laatste fietstocht.
In de loop van de voormiddag nog een korte rit gemaakt in de omgeving. Na de middag mijn fiets binnen geleverd en afscheid genomen van het personeel van Papagayobike, meer bepaald van onze Vlaamse Cindy.
Daarna door de winkelstraat en langs de promenade geslenterd om te eindigen in Roco’s Beer House. Een lekkere La Chouffe in gezelschap van enkele Vlamingen dat kan smaken.
Na het avondmaal begonnen met mijn valies klaar te maken want morgen namiddag blaas ik de aftocht.
20 km gefietst in 1.30 uur en ook 8 km geslenterd.

Zaterdag 30 november: terugreis.
Na het ontbijt nog eventjes wandelen naar Playa Blanca en daarna mijn valies volledig klaar gemaakt voor de terugreis.
Om 12 uur check-out en vervolgens eerst aperitief en dan een lichte lunch aan de poolbar. Om 14 uur met de taxi naar de luchthaven.
Vlucht FR 8175 vertrekt met een lichte vertraging richting Charleroi en komt met voorsprong aan. De vlucht heeft amper 3.30 uur geduurd.
Voor ik terug naar huis kon rijden, eerst ijs krabben want het was amper 1°.

Met deze 6e vakantie dit jaar sluit ik ook af.
Het heeft goed geweest en nu kan ik beginnen met plannen maken voor 2020. Lanzarote en Mallorca zullen er zeker terug bij zijn. Een fietsvakantie begin mei in Murcia (Spanje) is er al zeker bij, alsook een fietsvakantie in Limburg.