Fietsvakantie Menorca mei 2018

Van 24 april tot en met 1 mei 2018.
Verblijf in ****HOTEL PORT CIUTADELLA****

In samenwerking met Organizacion Royal.

Dinsdag 24 april:
Samenkomst van de deelnemers aan de apotheek om 13.15 uur. Daar sta ik hen op te wachten om samen de check in te doen voor de heen vlucht. Het is een vlucht met tussenlanding en overstap in Barcelona.
Vlucht VY 8993 vertrekt om 15.35 uur naar Barcelona en komt daar aan om 17.35 uur. De wachttijd voor de volgende vlucht is ongeveer 3 uur.
Vlucht VY 3718 vertrekt in Barcelona om 20.50 uur en komt aan in Mahon om 21.45 uur.
Transfer naar ons verblijfshotel, check in en er staat een koude schotel op ons te wachten. Iedereen duikt vroeg tussen de lakens want morgenvroeg om 9 uur vliegen we er in. De fietsers met mij. De wandelaars met Olivia en de verblijfsvakantie is een dagje vrij.

Woensdag 25 april: 1e rit.
Cala ’n Bosch.
De fietsen worden geleverd om 9 uur en we maken ons klaar voor een eerste rit naar het zuid westen van het eiland. In Cala ’n Bosch is er een drank en plasstop, waarna we terug richting Ciutadella fietsen. De terugrit verloopt via heel veel kleine boerenstraatjes en we houden onze middagstop in Moli des Compte in Ciutadella. Iedereen werkt daar een pa am bolie met veel smaak naar binnen.
Na de middagstop fietsen we richting noorden en wordt een bezoek gebracht aan Punta Nati. Een heel mooi uitzichtpunt aan een vuurtoren met een heel verhaal. Daarna richting hotel. Totale afstand: 45 km.

Donderdag 26 april: 2e rit.
Playa de Son Saura.
Om 9.30 uur vertrekken we richting zuiden. Met een heel aantal rotondes verlaten we de bebouwde kom van Ciutadella om langs veel landelijke en vooral rustige wegen naar het zuiden te fietsen. Op het strandje van Son Saura is iedereen vrij om te wandelen, pootje te baden of te zwemmen. Het water is dit tijdstip van het jaar nog vrij koud en daardoor beperkt iedereen zich tot wandelen langs het strand of door de bossen.
Voor de middagstop rijden we terug naar Ciutadella en gaan net als de dag ervoor naar Moli des Compte. Daarna breien we nog een vervolg aan onze rit en doorkruisen een groot deel van het oostelijk deel van Ciutadella. Daarna terug richting hotel.
Totale afstand: 40 km.

Vrijdag 27 april: rustdag.
Vandaag gaan we met de ganse groep: fietsers, wandelaars en de verblijfsvakantie op wandel in Ciutadella. Prachtig weer, een stralend zonnetje en 25°. Meer moet dat niet zijn. Totaal: 16 km gewandeld.

Zaterdag 28 april: 3e rit.
Om 9.30 uur transfer van de fietsers naar Es Mercadal. Vandaar beginnen we onze fietstocht, richting hoofdstad Mahon. We maken een ommetje naar de haven van Es Castells om nadien onze middagstop te nemen in Mahon.
Na het middagmaal klimmen we wat hoger naar het centrum van Mahon voor een wandeling. De vroegere winkel van velos Joan is ons eindpunt en dit bereiken we na 35 km fietsen. Transfer naar ons hotel.

Zondag 29 april: 4e rit.
Transfer naar Mahon. In Mahon waar we de vorige dag eindigden beginnen we nu onze fietstocht naar Sant Louis en vervolgens naar Punta Prima. We hebben last van lichte regen en veel wind. Na een korte drank en plasstop in Punta Prima fietsen we door naar Binibequer voor de middagstop. Vooraf maken we een wandeling door het witte vissersdorpje. Na de middagstop fietsen we naar ons eindpunt Sant Climent.
Ondertussen zijn alle wolken verdwenen en schijnt de zon volop.
Totale afstand: 32 km.

Maandag 30 april: 5e rit.
Es Mercadal – Fornels – Es Mercadal.
Voor onze laatste rit fietsen we richting uiterste noorden.
We houden halt aan de Playa Caveleria voor bezoek en daarna fietsen we door naar de Far de Cavaleria. Na dit bezoek fietsen we een heel stuk terug om dan links af te slaan naar Fornels voor onze middagstop. Daarna fietsen we terug naar Es Mercadal, waar het eindpunt van onze fietsvakantie ligt. De fietsen worden ingeladen en we rijden met de minibus terug naar ons hotel.
Totale afstand: 40 km.

Met oprechte dank aan Pierre om zijn foto’s beschikbaar te stellen en te gebruiken voor de website.

Dinsdag 1 mei:
Iedereen vroeg uit de veren want om 8.50 uur vertrekt vlucht VY 3713 in Mahon, richting Barcelona. Een klein uurtje later zijn we in Barcelona waar wij net als in de heenreis heel lang moeten wachten.
Vlucht VY 8992 vertrekt in Barcelona om 12.45 uur en komt aan in Zaventem om 14.55 uur.

Terug een heel mooie vakantie, zowel voor de fietsers als de wandelaars en de verblijfsvakantie zit er op. Bedankt aan iedereen voor alles en hopelijk tot nog eens, hetzij op een fietsvakantie, een wandelvakantie of een verblijfsvakantie.
Misschien komen we mekaar deze zomer ergens in de Vlaanders tegen.
Op naar de volgende.