Fietsvakantie Mallorca oktober 2015

Van 7 tot en met 16 oktober 2015
Verblijf in **** Hotel Apolo****.

Een vakantie waar alles kan en niets moet.

Woensdag 7 oktober:
Vertrek vanop Zaventem met vlucht FR 2915 van Ryanair naar Palma de Mallorca.
De vlucht vertrekt om 12.55 uur, dat betekent dat ik om 10.55 uur op de luchthaven moet zijn.

Na het avondmaal heb ik nog een mooie wandeling van 8 km gemaakt tot aan het restaurant Mikel en Pintxo waar Pilar werkt. Na een gezellige babbel bij een koffie ben ik terug naar het hotel gewandeld en vroeg gaan slapen.

Donderdag 8 oktober:
Het was nogal aan de frisse kant toen ik opstond maar de zon was reeds van de partij. Na het ontbijt ben ik te voet mijn fiets gaan ophalen in het reisbureau en een eerste fietstochtje van 33 km gemaakt. In de late namiddag heb ik nog wat gewandeld, van de zon genoten aan het zwembad, kortom vakantie.

Vrijdag 9 oktober: naar de luchthaven
Reeds om 6.30 uur uit de veren om klanten op te halen op de luchthaven.
Met de bus mee naar hotel Sur de Mallorca in Colonia Sant Jordi voor de checkin. Daarna terug met een andere bus naar de luchthaven en vervolgens terug naar mijn hotel. In de namiddag een mooi fietstochtje gemaakt van 54 km, wat genoten van de zon aan het zwembad en na het avondmaal nog gewandeld.

Zaterdag 10 oktober: opnieuw naar de luchthaven
Deze keer om 5.30 uur opgestaan en na een kort ontbijt samen met Eddy naar de luchthaven. De aankomende vlucht had een vertraging van meer dan 1 uur met het gevolg dat het voorziene programma ook vertraging opliep.
Nog met Eddy op stap geweest en daarna nog een paar uurtjes aan het zwembad gelegen. Na het avondmaal opnieuw gewandeld.

Zondag 11 oktober: uitslapen.
Ik heb liggen luisteren naar het programma op radio 2 – “de rotonde”. Deze keer was het een gesprek met Johan Musseeuw.
Een interessant gesprek en om 9 uur ben ik uiteindelijk toch opgestaan.
Na het ontbijt heb ik mij klaar gemaakt om te gaan fietsen en het was de moeite.
Om 10 uur ben ik vertrokken, richting Palma om langs het fietspad de stad te doorkruisen, richting Soller. Ik ben voor de 30e keer de Coll de Soller opgefietst. Boven ben ik in een groepje Antwerpenaren terecht gekomen, waaronder een ex Eeklonaar. Het was een aangename verbroedering en nadat ik terug op krachten was ben ik afgedaald naar Bunyola om dan voor de 5e keer de Coll d’ Honor en daarna ook voor de 5e keer de Coll d’ Oriënt op te fietsen. In Oriënt heb ik mij op een terrasje en in de zon neergezet en opnieuw waren de Antwerpenaren van de partij.
Via Olaro, Santa Maria, Portol, Sa Cabaneta, Son ferriol terug naar het hotel.
Ik heb bijna 7 uur gefietst en had 105 km op de teller.
Ook dat is vakantie.

Maandag 12 oktober:
Lang in mijn bedje liggen genieten met het programma van Radio 2. Tussen 8 en 9 uur is er een consumenten programma met Sven.
In de voormiddag gewandeld en genoten van met mijn voeten in de Middellandse zee te stappen. Na de middag terug gefietst.
Ook voor de 5e keer heb ik Randa en het klooster boven op de berg onder de wielen geschoven.
Het was zeer mooi weer en daardoor was het ook zeer druk daarboven in het klooster.
Ik heb die dag 10 km gewandeld, 61 km gefietst en uren genoten van: vakantie.

Dinsdag 13 oktober: een dagje Palma
De groep op verblijfsvakantie in Hotel Sur de Mallorca in Colonia Sant Jordi komt op bezoek naar Palma.
Om 9 uur vertrek ik met de lijnbus 15 naar Palma en wacht de groep op die samen met Eddy aankomt.
Er wordt een mooie wandeling van meer dan 3 uur gemaakt in de stad. Na het middagmaal zijn de mensen dan vrij tot 17 uur en dan komt de bus hen oppikken naast het station op de Placa d’Espanja. Ik begeleid de groep nog tot op de Placa de La Reine en verlaat hen dan om naar het reisbureau te gaan en nog enkele praktische afspraken te maken voor de komende weken.

Woensdag 14 oktober:
In de vroege uurtjes trekt er een hevig onweer over. Ik heb uitgeslapen tot 9 uur.
Na het ontbijt is het aan het uitklaren en ga ik wandelen.
Na de middag maak ik een fietstochtje van 42 km.

Donderdag 15 oktober: Marktdag in Eeklo maar ook in Arenal
Het was zeer fris die morgen maar wel helder. Bij ons zeggen ze: het zal dicht tegen het vriespunt geweest zijn. Op Mallorca was het toch nog 8°.
Na het ontbijt ben ik naar de markt in Arenal gefietst en daarna naar het reisbureau om mijn fiets op te bergen want het is voorbij.
Ik heb 22 km gefietst en ook 15 km gewandeld. In de namiddag heb ik genoten van een lekker zonnetje aan het zwembad en heb mijn laatste kruiswoordraadsels opgelost.

Vrijdag 16 oktober: terug naar huis.
Het wordt inpakken.
Reeds om 6 uur uit de veren om de groep bij hun aankomst op de luchthaven te begeleiden bij de checkin.
Daarna terug naar mijn hotel voor het ontbijt en vervolgens mijn valies te pakken.
Nog een laatste afsluitende wandeling en om 12 uur mijn kamer vrij gegeven.
Afscheid genomen met een tasje heerlijke koffie en een speculoosje van …. ja, LOTUS.

Vlucht FR 2916 van Ryanair vertrekt om 15.45 uur in Palma.
Dat betekent dat ik om 13.45 uur op de luchthaven moet zijn voor de checkin.
Met 15′ vertraging vertrekt het vliegtuig richting België.

Het heeft weer mooi geweest.
Het heeft ook zeer veel deugd gedaan te moeten vaststellen dat mijn gezondheid terug is zoals in het voorjaar.
En nu … op naar Lanzarote voor de volgende fietsvakantie.

Van 21 tot en met 31 oktober: fietsvakantie op Lanzarote.

Heb je interresse? voor de fietsvakantie van 21 tot en met 28 november zoeken wij nog enkele kandidaten.