Fietsvakantie op Lanzarote februari 2014

NIEUW !

Van 15 tot en met 22 februari 2014

Verblijf in **** Hotel THB Tropical Island ****

Hotel Tropical Island is gelegen in Playa Blanca in het zuiden van het eiland.
Je verblijft er in volledig ingerichte appartementjes, voorzien van: living met keukentje, lavabo, bad en douche, wc, televisie en een groot terras gelegen aan het zwembad.

Zaterdag 15 februari:
Afreis naar Lanzarote.
Vlucht HQ 6102 vertrekt op Zaventem om 6u15′ richting Lanzarote.
Bij aankomst staat Eddy Boeckmans ons op te wachten voor de transfer naar het hotel.
Check-in en installatie van de kamers. Er is zoals gewoonlijk een welkomstmeting verzorgd door Eddy Boeckmans van Organizacion Royal en kennismaking met het hotel en omgeving.
Bespreking van het programma voor gans de week.
Een voorspoedige vlucht met de nodige vertraging. Bij de landing regent het pijpenstelen en dit beloofd niet veel goeds.
Na het middagmaal brengt Peter de fietsen. Splinternieuwe fietsen van zeer goede kwaliteit. Ik wil onmiddellijk een weddingschap aangaan dat we geen lekke banden zouden hebben.

Zondag 16 februari:
Rit 1: Puerto del Carmen – Arrecife – Costa Tequise.
Er is nogal veel bewolking maar het is droog.
Er waait een zeer sterke noord-oostenwind en daarom draaien we de rit om.
De minibus brengt ons en de fietsen naar Costa Tequise en daar beginnen we onze fietstocht naar Puerto del Carmen.
We bereiken de hoofdstad Arrecife waar de middaglunch gebruikt wordt en via Playa Honda, tussen de luchthaven en de zee gaat de tocht verder naar Puerto del Carmen waar we met de zon en de wind in de rug toekomen. Transfer naar Playa Blanca.
Afstand: 45 km

Maandag 17 februari:
Rit 2: Yaiza – El Golfo – Zoutmijnen
Met de minibus en de aanhangwagen rijden we naar het dorpje Yaiza. Daar begint onze fietstocht naar El Golfo.
Door een indrukwekkend lava landschap fietsen we naar een uitgedoofde krater El Golfo. Door de verschillende vulkaanuitbarstingen door de eeuwen heen is er een groen meertje ontstaan.
We fietsen nu verder richting zuiden naar Los Hervideros en de zoutvelden van Janubio. In de loop van de namiddag fietsen we dan via de dorpjes Las Brenas en Maciot terug naar ons hotel in Playa Blanca.
Afstand 45 km

Dinsdag 18 februari:
Rit 3: de vulkanen van Timanfaya
Met de minibus en de fietsen rijden we naar het natuurpark Timanfaya. Onze fietstocht start in Tinayo, en we fietsen een ganse dag door het Timanfaya vulkanenlandschap. We wandelen zelfs naar en in een uitgedoofde krater. Een fietstocht met een gevariëerd karakter. Bij de terugkeer nemen we er ook nog het beschermde landschap van Geria bij. (wijngebied)
Heel veel lichte klimmetjes en ook zeer veel dalen.
Afstand 45 km

Woensdag 19 februari:
Vrije dag
Er is die dag een excursie voorzien naar het eiland Fuerteventura.
Omstreeks 9.30 uur maken we met de ferry de overtocht van Lanzarote naar Fuerteventura. Het is bewolkt tot zonnig maar de zee is nogal ruw.
Na ongeveer 45′ komen we aan in de haven van Corralejo en met de minibus gaan we het eiland verkennen.
We rijden naar El Cotillo voor een wandeling en vervolgens klimmen we naar Betancuria, het hoogste punt van het eiland met enorme vergezichten.
Het middagmaal met alles er op en er aan gebruiken we in een typisch plaatselijk restaurantje.
Na de middag is er een panoramische tocht langs de hoofdstad Puerto del Rosario en vervolgens langs de mooie witte stranden.
Vervolgens is er vrije tijd om in de winkelstraat te kuieren en dan terug de ferry op naar Lanzarote.

Donderdag 20 februari:
Rit 4: Miardor del Rio – Cuevas de los Verdes – Jameos del aqua
Vertrek om 9.15 uur naar het hoogste punt in het noorden van Lanzarote. Bezoek aan de Mirador del Rio. De ganse dag staat in het teken van architect Cesar Enrique. We beginnen onze fietstocht boven aan de Mirador en gaan gedurende 10 km afdalen, wat zeer plezant is. We bezoeken Cuevas de los Verdes en Jameos del Agua. Dit is iets enig en moet je gezien hebben.
In een plaatselijk restaurantje gebruiken we onze picknick en vervolgens rijden we naar de Jardines de cactus of in onze taal de cactustuinen.
Er staan maar liefst 1400 verschillende soorten cactussen uit alle werelddelen maar de meeste zijn van de Canarische eilanden.
In de late namiddag komt de minibus ons ophalen en brengt ons terug naar het hotel in Playa Blanca.
Afstand 38 km

Vrijdag 21 februari:
Rit 5: Ermita de las Nieves y Famara
Na het ontbijt rijden we met de minibus en de fietsen noordelijke richting, door het vruchtbaardste dal van Lanzarote. Hier treffen we heel veel palmbomen en er wordt aan landbouw gedaan. Het dal klimt langzaam naar 600 meter hoogte, naar het plaatsje Famara. Daar begint onze fietstocht naar Puerto del Carmen. Aan het kerkje Van de Nieves hebben we mooie vergezichten, zowel over de oostkust als de westkust.
Om het kerkje te bereiken moeten wij wel flink wat stijgen en dat valt niet mee in het begin van de fietstocht, maar daarna is het lange tijd dalen tot we onze eerste stop bereiken in het stadje Tequise (de vroegere hoofdstad) We vervolgen onze fietstocht om daarna voor wie het wenst als middagmaal tapas te eten.
En het heeft gesmaakt. In de late namiddag bereiken we Puerto de Carmen en eindigen onze fietstocht bij Peter (onze fietsverhuurder) De minibus brengt ons terug naar Playa Blanca.
Afstand 47 km

Zaterdag 22 februari:
Einde van de fietsvakantie en nu wordt het nagenieten.
In de voormiddag heb ik 3 uur gewandeld en in de namiddag 25 km gefietst naar Playa del Papagayo.
8 km langs een niet verharde weg vol putten. Doet mij een beetje denken aan veldrijden.

Zondag 23 februari:
In de voormiddag, samen met Eddy een bergritje gereden. We zijn vertrokken in het hotel, richting Yaiza. Vandaar gaat de weg dan in stijgende lijn tot in het dorpje Las Casitas de Femés. Goed onder stoom van het klimwerk, laten wij ons op een terrasje neervallen om wat te drinken en te bekomen. Het zwaarste deel van de rit zit er op want vanaf nu is het in dalende lijn terug tot in het hotel. Bij de terugkomst in het hotel staat er 33 km op de teller. Na de middag een rustige wandeling in Playa Blanca.

Maandag 24 februari:
In de voormiddag heb ik op mijn eentje de volledige kuststrook van Playa Blanca afgefietst over een afstand van 21 km en in de namiddag genoten van de zon aan het zwembad.

Dinsdag 25 februari:
Onze laatste fietsdag en omdat het mooi weer is besluiten Eddy en ik om de fietstocht naar El Golfo opnieuw te doen maar van uit het hotel en in omgekeerde richting. In het heen rijden worden we geplaagd door een stevige tegenwind en halen we amper 7 à 8 km per uur maar in het terugkomen hebben we de wind mee en halen we een tempo van 35 km per uur. Bij de terugkomst in het hotel hebben we 45 km op de teller staan.

Genieten na gedaan werk.
Woensdag 26 februari:
Vlucht HQ 3327 vertrekt om 11u20′ op Lanzarote en brengt ons in de late namiddag terug naar Zaventem.

In de loop van 2014 zijn er nog volgende afreisdata voorzien:
11 oktober tot 18 oktober – 15 november tot 22 november
Alle info op www. mallorcaspecial.net