Fietsvakantie Mallorca mei – juni 2013

Van 10 mei tot en met 3 juni.
Verblijf *** HOTEL APOLO***

Van 10 tot en met 17 mei: fietsbegeleiding voor AEP – Senior Department

Aankomst op vrijdag 10 mei in de vroege voormiddag.
De groep van AEP komt reeds om 7.30 uur toe in Palma met een vlucht van Thomas Cook. Ik zelf kom om 9.45 uur toe met een vlucht van Ryanair.

Vrijdag 10 mei:
Mooi en zonnig weer. Na de welkomstdrink en bespreking van het programma, gaan we wandelen. In de loop van de namiddag is er de checkin en is iedereen vrij. Ook de fietsen worden geleverd zodat we er morgen kunnen invliegen.

Zaterdag 11 mei:
Zoals gewoonlijk fietsen we de molenroute. Het is mooi weer met lichte bewolking en het is erg warm. De middagstop is in La Brioche waar we biefstuk of kippenfilet op de grill met salade en frietjes eten. dit alles overspoeld met met het nodige vocht. Als nagerecht is er koffie met een taartje. We hebben 45 km gefietst en ook 2 lekke banden gehad.

Zondag 12 mei:
Met de bus en aanhangwagen met de fietsen erin rijden we naar Valldemossa. Eerst gaan we op verkenning in het stadje en nadien beginnen we te fietsen. Via Palmanyola gaat het naar Santa Maria en vervolgens naar La Cabaneta en daarna krijgen we een heel mooie afdaling naar Son Ferriol en daana naar Casa Blanca.
In een wijde lus rijden we rond de luchthaven en bereiken na 50 km terug ons hotel. Terug 1 platte band.

Maandag 13 mei:
Om 9.30 uur vertrekken we richting Cala Pi. Langs de langzaam klimmende Provinciale baan rijden we via Maoris en Sa Torre naar de Finca Sa Torre en vervolgens naar Talaiots en dan naar Cala Pi. We nemen het middagmaal in Cala Pi zelf. Van Cala Pi rijden we via rustige fietswegen naar Llucmajor en dan langs de evenwijdige weg naast de autostrade bereiken we terug de kust en vervolgens ons hotel.
Bij zeer mooi en warm weer bereiken we na 75 km het hotel.

Dinsdag 14 mei:
Een prachtige fietstocht over 43 km langs de overzijde van de baai.
De fietstocht begint in Peguera en via Cala Fornells, Santa Ponsa en Magaluf bereiken we Palma Nova waar we middagmalen. Daarna fietsen we naar Portals Nous en Illetes en rijden de haven van Palma binnen. Na een kort bezoek zetten we onze weg verder langs de mooie kustweg naar ons hotel.
43 km fietsen bij mooi en warm weer.

Woensdag 15 mei:
Met de bus en aanhangwagen rijden we naar Sineu. Na een kort bezoek aan de markt begint het te regenen en daarom rijden we richting Pina om van daar uit te beginnen fietsen. Van Pina fietsen we naar Algaida en dan naar Llucmajor voor het middagmaal. Langs rustige fietsbaantjes gaat het richting Hotel waar we na 41 km aankomen.

Donderdag 16 mei:
Een dagje Palma. Om 9.30 uur vertrekken we langs het kustfietspad naar Palma.
Het is zonnig maar merkelijk frisser dan gewoonlijk. We bezoeken de oude stad, de nieuwe stad, de hoofdwinkelstraat, de omgeving van de kathedraal, Placa Major, Placa Espagna en de Ramblas. In Bar Reine eten we een broodje met beleg naar keuze.
Na 26 km bereiken we terug ons hotel.

Vrijdag 17 mei:
Reeds vroeg in de morgen vertrekt de groep naar de luchthaven om terug naar huis te vliegen. In de voormiddag komt Adriano de fietsen nazien en klaar maken voor de volgende groep. Om dit werk vlot te laten verlopen help ik daar aan mee.
Ik zelf geniet daarna van een dagje rust met wat wandelen en luieren. ’s Avonds is er het wekelijks optreden van het flamingo groepje.

Zaterdag 18 mei:
De voorbije nacht heeft het hard geregend en hevig gestormd. De nieuwe groep landt omstreeks 8.15 uur en we brengen deze naar het hotel.
16 fietsers van de groep Verhoeven beginnen aan de fietsvakantie met bij aankomst in het hotel een uitgebreid ontbijt.
Bij een heerlijke sangria bespreken we het programma en worden de fietsen uitgetest.

Zondag 19 mei:
Zoals gewoonlijk de eerste dag fietsen we de molenroute.
Er is nog steeds veel wind maar het is zonnig. Na de plas en drankstop in ons typisch cafeetje rijden we naar La Brioche bij Bob voor het middagmaal.

Dinsdag 21 mei:
Normaal zouden wij vandaag de dorpen route fietsen. Er wordt regen verwacht en daarom fietsen we richting Palma voor een uitgebreid bezoek aan de stad.
In de namiddag begint het inderdaad te regenen.

Woensdag 22 mei:
Met bus en aanhangwagen rijden we naar Sineu voor een bezoek aan de wekelijkse markt en daarna keren we met de fiets terug naar het hotel.

Donderdag 23 mei:
De koninginnenrit. Met de bus en aanhangwagen rijden we naar Vallemossa. Na een verkenning van het plaatsje fietsen we naar Deià en vervolgens naar het dal van Soller. Eens beneden gaat het links af naar de haven van Soller, waar we onze middagstop hebben. We bezoeken ook nog Soller zelf en dan hebben we afspraak met de bus en aanhangwagen. De dapperste van de groep kunnen dan onder mijn begeleiding de Coll de Soller beklimmen. 2 dames en 6 heren slagen in deze proef en worden achteraf beloond met een diploma als aandenken.

Vrijdag 24 mei:
Met de bus en aanhangwagen rijden we naar Camp de Mar. De fietsen worden uitgeladen en we beginnen te fietsen, richting hotel.
We doen alle kustplaatsjes van de baai aan om uiteindelijk via de haven van Palma terug Ca’n Pastilla te bereiken. Prachtig weer om de vakantie af te sluiten.

Zaterdag 25 mei:
Om 8.30 uur naar de luchthaven om de nieuwe groep op te halen. Deze maal betreft het een Nederlandse groep: Printmarkt.
Bij aankomst in het hotel krijgt de groep een gratis ontbijt aangeboden.
De groep Verhoeven moest tegen 12 uur de kamer vrij maken en de fietsen inleveren. Terwijl we iets gaan eten worden de fietsen klaar gemaakt voor de nieuwe groep. Om 17.30 uur was iedereen in de fietskelder verwacht om zijn fiets in ontvangst te nemen.
Om 18.30 uur neem ik afscheid van de groep Verhoeven en breng ik ze naar de luchthaven. Mijn werkdag zit er op.

Zondag 26 mei:
Om 9.30 uur vertrekken we voor een eerste rit: de molenroute.
Via het kustfietspad rijden we naar het reisbureau. Langs Coll d’ en Rebassa bereiken we langs de overzijde van de autostrade het binnenland van boer.
Zoals steeds hebben we een tussenstop in een typisch Mallorcaans cafeetje. Via Sa Casa Blanca en Sant Jordi fietsen we terug naar de kust om vervolgens een tussenstop te maken op het uitzichtpunt op de baai.
De middagstop is zoals steeds in La Brioche bij Bob. Bob is er vandaag niet maar de dochters verwennen ons des te meer. Na 45 km bereiken we terug het hotel.

Maandag 27 mei:
Vandaag fietsen we over een afstand van 68 km, via Maoris, Sa Torre, Finca Hilton St Torre naar Talaiots voor een drank en plasstop. We dalen verder af naar Cala Pi voor een kort bezoek gevolgd door het middagmaal. We keren dezelfde weg terug om dan via Llucmajor naar S’Arenal en dan terug naar hotel Apolo te fietsen.
Het was een zwaar bewolkte dag zonder regen maar erg koud. (amper 17°)

Dinsdag 28 mei:
Met bus en aanhangwagen rijden we naar Valldemossa voor een uitgebreid bezoek. We fietsen bergaf, richting Esglaieta om vervolgens links af naar Santa Maria te fietsen. Onze middagstop ligt in Festivalpark. Via La Cabaneta dalen we af naar Sa Casa Blanca om vervolgens via Sant Jordi terug naar de Playa de Palma te fietsen. We bereiken het hotel na 50 km fietsen bij mooi, zonnig en warm weer.

Woensdag 29 mei:
De bus met aanhangwagen komt voorgereden om 9.30 uur en na het inladen van de fietsen rijden we naar Sineu. Uitvoerig bezoek aan de wekelijkse markt en omstreeks 11.30 uur vatten we de terugtocht naar het hotel aan. Het heeft de neiging om te regenen maar dit verloopt vrij goed. Via Pina bereiken we Algaida voor de middagstop. Bijna iedereen eet Pa amb oli. Na een pauze van 1.30 uur rijden we naar Llucmajor voor een drank en plasstop.
Omstreeks 17 uur komen we na 50 km terug aan in het hotel.

Donderdag 30 mei:
Vrije dag voor iedereen. Ik heb genoten van het mooie weer en eens lui lekker niets doen.

Vrijdag 31 mei:
Fietstocht van 85 km in de bergen van Mallorca.
Om 9.30 uur ben ik in het hotel vertrokken richting bergen.
Via Coll d’en Rebassa, Son Ferriol naar Santa Maria del Cami. Van dan af kom ik in de bergen.
Naar Alaro via de Coll de Crevette. Naar Orient via de Puig d’Alaro (498 m). Dan naar Bunyola via de Coll de Honor (550 m). Dan terug naar Santa Maria del Cami.
Via Portol, Sa Cabaneta, Hostalot, Son Ferriol en Coll d’en Rebassa terug naar C’an Pastilla. Ik heb 4 u 15′ gefietst over deze 85 km.

Zaterdag 1 juni:
Deze morgen reeds om 7.30 uur naar de luchthaven met onze Nederlandse vrienden.
Het was een heel dankbaar en erkentelijk publiek.
Na de middag ben ik vertrokken voor een trainingrit van 65 km. Via Llucmajor naar Randa en vervolgens verder klimmen naar het klooster op 534 meter.
Langs dezelfde weg terug want er is maar één weg. Ik heb 3.15 uur gefietst. Het gemiddelde ligt op 20 km per uur. Het was een wolkenloze dag en de temperatuur is op gelopen tot ongeveer 25°.

Zondag 2 juni:
Het wordt genieten van het mooie weer en mijn laatste vakantiedag op Mallorca voor dit voorjaar.

Maandag 3 juni:
Terugreis naar België. Reeds om 8 uur op de luchthaven.
De terugreis verloopt vlot en om 12 uur ben ik in Charleroi.

Bij de terugvlucht gaat het over de Pyreneën en de toppen liggen nog steeds onder een sneeuwtapijt. Dat beloofd voor de Ronde van Frankrijk, volgende maand.

Dit is het verhaal van 24 dagen Mallorca met een speciale dank aan al de mensen van de verschillende groepen.
Ook mijn dank naar Eddy die alles terug tot in de puntjes heeft voorbereid en voor het vertrouwen in mij als fietsbegeleider.

Nu geniet ik na van al deze mooie dagen
en gaat de voorbereiding van de beklimming
van de Mont Ventoux rustig verder.