Mont Ventoux 2011

Zaterdag 4 juni 2011

Met Sporta en Transplantoux op naar de top van de Mont Ventoux.
Schema van de beklimmingen vanuit Sault, Bedoin en Malaucène.

2011 is voor mij de 4e deelneming op rij.
2011 heeft voor mij een speciale betekenis en zorgt voor extra motivatie.
Dit jaar mik ik niet op 3 beklimmingen van elke zijde, maar op 1 beklimming van uit Sault met zoon Geert.
Ik hoop in de loop van de voormiddag samen met Geert en nog tal van andere getransplanteerden de top te bereiken.

De voorbereiding begon dit jaar zeer vroeg want de eerste dagen na nieuwjaar ben ik begonnen met op de rollen te fietsen. Met Transplantoux zijn we eind maart op de weg beginnen fietsen met een fietstocht van 50 km, vertrekkend in Leuven – Gasthuisberg en met eindbestemming Sint Truiden.

Op 17 april waren we in het Heuvelland met start en aankomst in Gids.

Op 1 mei waren we met z’n allen op de sportactiefdag in het Sportacentrum in Tongerlo voor de nodige km’s.


Ook Tervuren en La Roche passeerden de revu voor de laatste loodjes op naar de top.
Tussen de Sportactiefdagen door werd er duchtig op los getraind elk op zijn eigen of in kleine groepjes op het vlakke land, tegen de felle wind in en ook in de Vlaamse Ardennen

Op donderdag 2 juni werd reeds zeer vroeg in de morgen het startsein gegeven voor het vertrek richting Provence. In Zelzate vertrok Lucien en Vivianne met de minibus, gevolgd door mij met de bestelwagen, richting Kortrijk naar de verzamelplaats, waar we na het inladen van de overige fietsen en de bagage de snelweg richting Frankrijk kozen.

In de late namiddag zijn we aangekomen op onze bestemming in het dorpje: Montbrun-les-Bains waar we onze intrek genomen hebben in het vakantiedorp Le Hameau des Sources.

Een uurtje na onze aankomst is dan ook de rest van de groep die met de bus vanuit Leuven – Gasthuisberg vertrokken is ook aangekomen. Enkelen die individueel de verplaatsing gemaakt hebben zijn in de loop van de namiddag en vooravond ook ter bestemming aangekomen.
Geert, Veerle en onze supporters waren reeds van de zaterdag ervoor ter plaatse en die hebben ons verwelkomd.

Vrijdag 3 juni:
Het weer is niet zo best maar toch houden wij algemene repetitie voor de volgende dag.
Op verkenning naar de top en zeker tot aan Chalet Renard geraken is de bedoeling. Een groot gedeelte is zelfs tot op de top doorgereden ondanks het slechte weer. Wij hebben het gehouden tot Chalet Renard en als de regen wat afnam zijn we terug naar beneden gefietst.

Zaterdag 4 juni: D-Day – dag van de waarheid
Reeds zeer vroeg uit de veren. Na het ontbijt zo vlug mogelijk klaar maken en verzamelen voor de verplaatsing naar Sault van waar we de aanval naar de top zullen ondernemen.

Op zaterdagavond was het feest voor iedereen met een heerlijke barbeque. er waren enkele toespraken met bedankingen en nadien iedereen vroeg in bed want morgen (zondag) wacht er terug een zware verplaatsing, richting België.

Iedereen is veilig thuis gekomen en ook de wens uitgesproken om volgend jaar er terug bij te zijn. Voor mij werd zaterdag 4 juni 2011 de mooiste dag uit mijn leden. Samen met Geert de top van de Mont Ventoux te kunnen bereiken is een gebeurtenis die ik het jaar ervoor nooit verwacht heb.

Het is gebeurd. Een droom werd werkelijkheid.
Het smaakt naar meer.
Mont Ventoux, hopelijk zie je ons volgend jaar terug.