Drongengoedroute

De Drongengoedroute start op de Drongengoedhoeve in Ursel.

Voor mij start De Drongengoedroute aan de ingang van het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo en er is een aanlooproute vanaf het station. Via voor het grootste gedeelte verharde wegen en ook deels grint en aardewegen kom je in het Drongengoedbos met daarin de Drongengoedhoeve. De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met rode opschriften en richtingaanwijzing. De route is beschreven en de brochure is te koop in alle toeristische kantoren.

Er zijn onderweg heel wat bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Zo heb je reeds bij de start het Heemmuseum en het Bosinfocentrum. Tijdens de tocht doorheen Het Leen zie je op uw linkse kant een mooie vijver waarop mag gevist worden. Net buiten het domein kom je aan het Schipdonkkanaal of het Afleidingskanaal van de Leie. Op de brug heb je een mooi uitzicht op de wijde omgeving. Je volgt het kanaal richting Zomergem om doorheen het Keigatbos te fietsen. Onderweg kom je ook voorbij de Pietendriesmolen die je op aanvraag en op eigen risico kan bezoeken. Vandaar gaat het via akkers en velden richting Drongengoedbos. Via de Drongengoeddreef kom je op de Drongengoedhoeve. Hier is er mogelijkheid om te verpozen en de innerlijke mens te versterken. In de schuren is er permanent tentoonstelling van kunstwerken. Bij het verlaten van de hoeve rij je een heel eind door het bos langs aangelegde fietspaden. Op je rechtse kant ligt er een startbaan voor vliegtuigen van de Navo. Een eindje verder kom je op het grondgebied van Maldegem en net voor de Kampel (heuvel met watertoren) gaat het richting Canadamuseum. Het Canadamuseum is een herinnering aan de tweede oorlog en je kunt er niet alleen het oorlogsmuseum bezoeken maar er bevinden zich op het domein ook prachtig aangelegde Japanse en Franse tuinen. Nu rij je terug richting Schipdonkkanaal om in de Maldegemse Jachthaven te komen. Aan de volgende brug (Raverschoot brug met het Stadhuis van Raverschoot) rij je de brug over en volg je de bewegwijzering naar het eindpunt.

Ik hoop dat je een prachtige fietstocht gemaakt hebt en hieronder volgen een aantal foto’s van de fietsroute.