Fietsvakantie Mallorca – oktober 2010

Van 10 tot en met 17 oktober 2010
Verblijf in *** Hotel Apolo***


Zondag 10 oktober:
Na een vlotte afreis bereiken we het hotel om 19 uur, waar we na het inchecken, onmiddellijk aan tafel gaan en dan pas de kamers installeren.

Maandag 11 oktober:
Zoals gewoonlijk om 7.30 u uit de veren en er kondigt zich reeds een mooie dag aan.
Om 11.15 u wordt de eerste rit op gang gefloten over een afstand van 45 km.
Via de promenade gaat het richting Arenal en aan de fontein gaat het naar links om de autostrade over te rijden.
We bezoeken de dorpjes Es Pilari, Aranjassa en Sant Jordi om vervolgens terug naar de kust te rijden en daarna naar Casa Blanca, om ons middagmaal te gebruiken in La Brioche. (aperitief – biefstuk met gebakken aardappelen en groenten)
Na het middagmaal rijden we naar Maoris voor de wandeling langs de rotsen naar de zee. Daarna keren we terug naar Son Veri Nou en La Brioche voor de koffie met taart. We zijn nog maar pas binnen als er een felle regenbui langs komt.
Als de taart op is, is ook de regen voorbij en keren we terug via de promenade naar het hotel.

Dinsdag 12 oktober:
Buiten is het water gieten en stormwind. Geen goesting om op te staan. De eerste maal in al die jaren dat ik een regenvest zal moeten aantrekken om buiten te komen. De deelnemers worden in Apolo getrakteerd op een lekkere sangria als aperitief en wij besluiten om naar die van ons (Pilar) te rijden om daar een middagmaal te gebruiken. Na het middagmaal toeren we nog wat rond in de omgeving en ’s avonds genieten wij terug van de fijne keuken van hotel Apolo.

Woensdag 13 oktober:
Het weer is aan de beterhand. Om 9.30 u vertrekken we voor onze rit van 70 km met eindbestemming Colonia Sant Jordi. Via Cala Blava gaat het in de richting van Finca Sa Torre waar we een eerste maal halt houden voor enige uitleg.
Vervolgens rijden wij langs een deels ondergelopen weg naar het barretje Talaiot waar we middagmalen. Als iedereen voldaan is gaat de tocht verder richtig Cala Pi. Nog maar pas links af richting Cala Pi en de hemelsluizen worden geopend voor een zware plensbui. We bereiken Cala Pi droog en nog maar pas op weg naar het strandje van Es Trenc en de hemelsluizen openen zich opnieuw. Even schuilen en terug verder. Via het strandje van Es trenc waar iets te vieren valt en de zoutmijnen bereiken we Colonia Sant Jordi met aankomst aan hotel Sur De Mallorca waar de bus ons komt ophalen om ons naar het hotel te brengen. Na het avondmaal is het reeds vroeg donker. De een gaat nog wat wandelen, de ander trekt naar zijn kamer en anderen trekken naar de bar om te kaarten.

Donderdag 14 oktober:
Een dagje Palma.
Met de fiets richting Palma en het regent lichtjes. Eerst rijden wij tot ver in de haven en komen nadien terug naar het centrum van Palma waar Eddy ons reeds opwacht. We bezoeken eerst de omgeving van de Kathedraal, vervolgens het oude centrum om via de hoofd winkelstraat het nieuwere Palma te bezoeken met de Placa Major en de overdekte markt waar wij aardbeien uit Hoogstraten te koop zagen.
Na het avondmaal is er een optreden van een flamencogroep.

Vrijdag 15 oktober:
Vandaag wordt traditioneel de koninginnenrit gereden.
Om 9.30 u vertrekken wij met de minibus, gevolgd door de fietsen richting Valldemossa. We bevestigen op de parking de fietsen aan mekaar en maken een kort wandelingetje door het dorp. Daarna fietsen we richting Deià en onderweg houden we nog even halt om de rots van Foradada te bezichtigen. In Deià houden we opnieuw even halt voor een bezoek aan het dorpje. Daarna gaat het richting Port de Soller waar we zullen middagmalen bij de Italiaan. Om Port de Soller te bereiken moeten we eerst wat klimmen om dan met een hoge snelheid af te dalen naar de haven. De laatste 4 km zijn opnieuw vlak. Na de middagstop rijden we naar Soller voor ons laatste bezoek.
Na nog een terrasje bezocht te hebben rijden wij naar de plaats van afspraak voor de beklimming van de Coll de Soller. Alles verloopt perfect op tijd. We zullen de beklimming met 5 personen aanvatten en staan klaar om te vertrekken maar het is nog even wachten tot het busje en de fietsaanhangwagen aankomen. Eenmaal deze aanwezig zijn wordt de beklimming op gang gefloten en weg zijn wij.
Alles verloopt naar wens en elke deelnemers bereikt de top. Meer zelfs, er is maar een verschil van 5 minuten tussen de eerste en de laatste. Na de nodige fotosessies en enkele malen onze strijdkreet te laten horen gaat het in sneltempo naar beneden, gevolgd door de minibus en de fietsaanhangwagen.

Zaterdag 16 oktober:
Vandaag staat de laatste rit op het programma: de dorpenroute.
Over een afstand van 75 km en een stralende hemel fietsen wij van dorp tot dorp.
Wij doen achtereenvolgens volgende dorpen aan: Arenal, Llucmajor, Algaida, Santa Eugènia, Santa Maria, Portol, Sa Cabaneta, Casa Blanca en Sant Jordi. Via de parallel weg naast de landingsbaan keren wij terug naar de kust om zo het hotel te bereiken. Na het laatste avondmaal werd er in de bar een feestje gebouwd en werden tevens de diploma’s uitgereikt aan diegenen die de Coll de Soller hebben beklommen.

Zondag 17 oktober:
De aftocht. Vlucht JAF 7058 is met ongeveer 1 uur vertraging in Palma vertrokken wegens de te grote drukte op de luchthaven. Voor ons stonden er 6 vliegtuigen te wachten om te vertrekken en na ons stonden er terug reeds 4 te wachten.

HEB JE BELANGSTELLING EN ZOU JE GRAAG OOK EENS AAN ZO EEN FIETSVAKANTIE DEELNEMEN. DAT KAN!
VAN 30 MAART TOT EN MET 6 APRIL IS ER TERUG EEN FIETSVAKANTIE VOORZIEN.

Voor vrijblijvende informatie:
Stuur een mailtje naar raf.de.vlamynck@skynet.be
of bel naar: Raf De Vlamynck op het nr. 09 377 86 05.