Mont Ventoux 2010

Ventourist – Ventousiast

Van donderdag 17 tot en met maandag 21 juni 2010

De start van de campagne 2010 werd gegeven op zondag 18 oktober 2009 met de traditionele terugkomdag.

Zondag 18 oktober: terugkomdag.
In de voormiddag was er keuze uit een fietstocht van 50 km of 80 km met groepsstart of vrije start.
Ik heb om 9 uur de vrije start genomen voor een tochtje van 50 km met vriestemperatuur van -3°. Na de middag werd de vorige editie geëvalueerd en de sponsorgelden overhandigd. De nieuwe campagne werd voorgesteld met alles er op en er aan.

Datum van het gebeuren is zaterdag 19 juni.

Bij mijn thuiskomst heb ik onmiddellijk mijn dossier aangemaakt en mijn inschrijving in orde gemaakt.
Mijn dossiernummer voor 2010 is RD13422 en mijn deelnemingsnummer is 0025.

Vanaf 1 januari:
Als het weer het toelaat probeer ik reeds regelmatig een fietstochtje te maken.
Tijdens de maand februari worden de kilometers geleidelijk verhoogd maar de winter is spelbreker.
Het werd dit jaar een lange en koude winter die de training hevig in de war bracht.

Zondag 14 maart: Sportactiefdag in De Pinte:
Een fietstocht van ongeveer 50 km bij een koude westenwind is een mooie training.

Van 24 tot en met 31 maart:
Jaarlijkse fietsvakantie op Mallorca met 22 vrienden en kennissen.
Meer info over deze fietsvakantie zie en lees je bij vakantie/ fietsvakantie Mallorca 2010.

Van 25 april tot en met 2 mei:
2e fietsvakantie op Mallorca met 16 deelnemers uit het Antwerpse.
Dagelijks worden er fietstochten georganiseerd tussen de 40 en 80 km.
Er wordt veel op het vlakke gefietst, hier en daar is het wat stijgend of dalend en er is zelfs een col van 2° categorie te beklimmen voor de liefhebbers.
Voor mij betekent deze fietsvakantie niet alleen gezelligheid en ontspanning maar is tevens een goede training voor 19 juni aanstaande.
Meer info over deze fietsvakantie zie en lees je ook bij vakantie/ fietsvakantie Mallorca 2010(2)

Van 20 mei tot en met 30 mei:
3e fietsvakantie op Mallorca. Met 13 fietsers hebben wij een mooi fietsprogramma afgewerkt met terug de beklimming van de Col de Soller.

Van donderdag 17 tot en met maandag 21 juni.
Op donderdagavond in Tongerlo met de bus vertrokken om 20 uur voor een nachtelijke trip naar Bedoin.

Om 9 uur ’s morgens stond ik reeds aan de receptie van hotel LES FLORANS. Men was nog volop bezig met het kuisen van de kamers en mijn kamer zou pas om 16 uur beschikbaar zijn, wat erg vervelend was.
Ik kreeg wel de beschikking van een doucheruimte om mij op te frissen en om te kleden. Mijn bagage werd weggeborgen en ik kon beginnen met fietsen.


Een eerste probleem dook op. Het kabeltje van mijn fietscomputer was afgebroken en ik moest op zoek naar een fietsenmaker om de herstelling uit te voeren. Het werd geen herstelling maar een volledig nieuw computertje. Als dat dan in orde was ben ik de eerste 5 km van de beklimming gaan doen. Het was erg warm en nogal wat wind.
Vervolgens ben ik naar l’Oustau d’Anais (cultureel centrum waar de gehele organisatie gevestigd is) gereden om mijn rugzak af te geven met droge en warme kledij in. Het was de bedoeling dat die rugzak in de loop van de nacht naar de top gebracht werd, zodat wij bij het bovenkomen deze beschikbaar zouden hebben.
Voor de rest van de namiddag heb ik wat rondgefietst en genoten van de mooie omgeving.
Na het avondmaal dat zeer fijn bereid was nog een beetje gebabbeld en afspraken gemaakt met een aantal bekenden van de vorige jaren en dan vroeg tussen de lakens om een nacht te proberen inhalen.

Zaterdag 19 juni – D-day – (de dag van de waarheid)

De rest van de dag heb ik doorgebracht als toerist in plaats van Ventourist. Via de Col de la Madeleine ben ik naar Malaucène gefietst en toen ik daar aankwam kreeg ik de melding dat de de col terug open zou zijn vanaf 14 uur. Ik ben niet meer gestart omdat de kans voor opnieuw afsluiten er dik inzat en er boven een hevige mistralwind heerste en het ijzig koud was. Ik ben naar bedoin terug gereden en een goeie Leffe gedronken alvorens naar het hotel terug te keren.

Zondag 20 juni:
Het is niet te doen om te gaan fietsen. Ook beneden is er hevige mistralwind, nog erger dan vorig jaar. De zon schijnt, dus wandelen in Bedoin.


Volgend jaar ga ik mij in dit wiel zetten, dan zal het
1. goed weer zijn.
2. geen wind zijn.
3. de zon schijnen.


Oorspronkelijk had ik de bedoeling om 3 beklimmingen te doen maar 14 dagen antibiotica hebben roet in het eten gegooid. Mijn ambitie om minstens 1 maal boven te komen werd gedwarsboomd door het slechte weer, daarom heb ik nu reeds uitgemaakt dat ik volgend jaar het opnieuw probeer en hopelijk lukt het dan.

Mont Ventoux tot volgend jaar.