Fietsvakantie Mallorca maart 2010

Van 24 tot en met 31 maart 2010

Verblijf in HOTEL NEGRESCO***

Woensdag 24 maart: Om 04.30 u zijn 22 fietsers paraat om te vertrekken. De autocar komt ons ophalen in Eeklo voor de transfer naar de luchthaven van Charleroi waar we omstreeks 08. 05 u het luchtruim kiezen richting Palma de Mallorca.
Eddy kwam ons ophalen op de luchthaven van Palma om met de autocar naar het hotel te rijden. Na de welkomstdrink en de nodige kennismaking werden de fietsen in ontvangst genomen en werd het tijd voor een eerste verkennende fietstocht. Het werd een tochtje van 22 km via Cala Blava en Maoris (waar Eddy woont) om dan langs de mooie promenade terug naar het hotel te rijden.

Aan de receptie treffen we Renate aan. Een vriendelijke dame en … ze is Nederlandstalig. Dat komt goed van pas.

Donderdag 25 maart: bij het opstaan is het bewolkt en fris. Geleidelijk breekt de zon meer en meer door en het wordt warmer.
Vandaag staat een tocht van 65 km op het programma. Via het kustfietspad gaat het richting Coll d’en Rabassa, Son Ferriol, Sa Casa Blanca, om via Llucmajor naar S’Arenal en langs de promenade terug ons hotel te bereiken.

Vrijdag 26 maart: Vandaag wordt het een dagje Palma.
Stipt om 9 u 15′ nemen we de start onder een stralende hemel.
Na verschillende stops om wat te vertellen bereiken we de haven van Palma en vervolgens het afspraakpunt waar Eddy ons reeds staat op te wachten.

De fietsen worden geparkeerd en na een kleinigheid gegeten te hebben brengen we een 3 uur durende bezoek aan de stad.
Eerst bezoeken we het oude stadsgedeelte met zijn smalle straatjes en daarna gaat het richting modern winkelcentrum. Vervolgens bezoeken we het nieuwere gedeelte met de Plaça de la Reine, Plaça Major, het stadhuis, Plaça d’Espanya, de kerk van Saint Michel en de overdekte markt.

Zaterdag 27 maart: Vandaag de langste en zwaarste rit.
Start om 9 uur aan het hotel en het eindpunt is Colonia St. Jordi aan de zuidkust.
Normaal zouden wij 75 km afleggen maar wij hebben er 87 km gereden omdat ik een foute inschatting heb gemaakt. Nu het parcours dat we gevolgd hebben was zeer mooi en volledig vlak maar eens wij op de grote baan kwamen was de pret uit want de kregen de wind op kop. Met 1 uur vertraging kwamen we aan bij de bar waar we moesten zijn. Het was de bedoeling om in Cala Pi te lunchen maar doordat het restaurantje dat voorzien was nog niet open was hebben wij hier gegeten.
Nadien zijn we dan naar Cala Pi gefietst voor het bezoek en vervolgens naar het strandje van Es Trencc om daar af te ronden en dan te wachten op de autocar en de volgwagen met fietsaanhangwagen die ons terug naar het hotel bracht. Na het avondmaal was er samenkomst in de bar van het hotel voor een traktatie.


Na het avondmaal was er samenkomst in de bar van het hotel voor een traktatie.

Zondag 28 maart: Deze nacht zijn we overgegaan van winter naar zomeruur.
We hebben een uurtje minder mogen slapen omdat 2 uur, 3 uur geworden is.
Vandaag is het rustdag en mag ieder zijn eigen goesting doen. In de voormiddag bezoek ik het hotel Timor waar ik reeds herhaalde malen verbleef voor een fietsvakantie. Enkelen hebben op hun eigen gefietst. Nog anderen hebben gewandeld of genoten op het terras van de zon. In de namiddag kon al wie het wilde een tochtje van 25 km met mij doen.

Maandag 29 maart: Vandaag staat de mooiste rit en tevens de kortste rit op het programma. De fietsen worden opgeladen en met de autocar gaat het richting Valldemossa. Na het uitladen van de fietsen worden ze vastgemaakt en brengen we een bezoek aan Valldemossa. Alles in Valldemossa staat in het teken van Santa Catalina, George Sand en Chopin. Vanuit Valldemossa rijden we de meest noordelijke route. We passeren Deià waar we een stop houden om een korte wandeling te maken door het dorp. Tussen Deià en Puerto de Soller stoppen ook even om als het moois te bewonderen.
In Puerto de Soller nemen we onze middagstop en genieten op het terras van de heerlijke zon.

Als kers op de taart kon wie het wilde met mij de beklimming van de Coll de Soller doen.
5 deelnemers brachten de beklimming tot een goed einde en dat is een zeer bevredigend resultaat.

Dinsdag 30 maart: De laatste rit vandaag is een tocht van 48 km. De autocar komt ons ophalen en de fietsen worden opgeladen. Om 9 uur vertrekken we naar Llucmajor en daar starten we onze tocht doorheen het vlakke binnenland. Via Algaida gaat het naar Santa Eugènia, Santa Maria del Cami, la Cabaneta, Casa Blanca waar we halt houden in het mooie barken die we vorige donderdag reeds aandeden. Via Sant Jordi gaat het dan terug naar de Playa de Palma en ons hotel.

Na de middag is het dan tijd voor: gezellig tafelen, lollen, moppen, evalueren, feliciteren en bedanken.

Woensdag 31 maart: Afscheid
Reeds vroeg uit de veren om de valies verder in te pakken. Om 8 uur stipt aan tafel en om 8.45 uur vertrek naar de luchthaven. Alles verloopt vlot. De vlucht vertrekt stipt op tijd. Bij aankomst in Charleroi staat de bus ons reeds op te wachten en om 15 uur zijn we terug in Eeklo.

Van 30 maart tot en met 6 april 2011
of van 6 tot en met 13 april 2011
Mallorca al fietsend ontdekken.
Wil je er ook bij zijn?

Stuur een mailtje naar: raf.de.vlamynck@skynet.be
of bel naar Raf De Vlamynck op het nummer 00 32 9 377 86 05
voor vrijblijvende informatie.