FIETSVAKANTIE MALLORCA

Van 10 tot en met 17 oktober 2010
Verblijf in *** Hotel Apolo***

logo eddy.jpg
groep.jpg

Zondag 10 oktober:
Na een vlotte afreis bereiken we het hotel om 19 uur, waar we na het inchecken, onmiddellijk aan tafel gaan en dan pas de kamers installeren.

mal1.jpg mal2.jpg
mal3.jpg mal4.jpg

Maandag 11 oktober:
Zoals gewoonlijk om 7.30u uit de veren en er kondigd zich reeds een mooie dag aan.
Om 11.15u wordt de eerste rit op gang gefloten over een afstand van 45 km.
Via de promenade gaat het richting Arenal en aan de fontein gaat het naar links om de autostrade over te rijden.
We bezoeken de dorpjes Es Pilari, Aranjassa en Sant Jordi om vervolgens terug naar de kust te rijden en daarna naar Casa Blanca, om ons middagmaal te gebruiken in La Brioche. (aperitief - biefstuk met gebakken aardappelen en groenten)
Na het middagmaal rijden we naar Maoris voor de wandeling langs de rotsen naar de zee. Daarna keren we terug naar Son Veri Nou en La Brioche voor de koffie met taart. We zijn nog maar pas binnen als er een felle regenbui langs komt.
Als de taart op is, is ook de regen voorbij en keren we terug via de promenade naar het hotel.

mal5.jpg mal6.jpg
mal7.jpg mal8.jpg
mal9.jpg mal10.jpg
mal11.jpg mal12.jpg

Dinsdag 12 oktober:
Buiten is het water gieten en stormwind. Geen goesting om op te staan. De eerste maal in al die jaren dat ik een regenvest zal moeten aantrekken om buiten te komen.

mal13.jpg mal14.jpg
mal15.jpg mal16.jpg
mal17.jpg mal18.jpg

De deelnemers worden in Apolo getrakteerd op een lekkere sangria als aperitief en wij besluiten om naar die van ons (Pilar) te rijden om daar een middagmaal te gebruiken.

mal19.jpg mal20.jpg
mal21.jpg mal22.jpg

Na het middagmaal toeren we nog wat rond in de omgeving en 's avonds genieten wij terug van de fijne keuken van hotel Apolo.


mal23.jpg mal24.jpg
res1.jpg res2.jpg
mal25.jpg mal28.jpgmal26.jpg mal27.jpg
mal30.jpg
mal29.jpg

Woensdag 13 oktober:
Het weer is aan de beterhand. Om 9.30 u vertrekken we voor onze rit van 70 km met eindbestemming Colonia Sant Jordi. Via Cala Blava gaat het in de richting van Finca Sa Torre waar we een eerste maal halt houden voor enige uitleg.
Vervolgens rijden wij langs een deels ondergelopen weg naar het barretje Talaiot waar we middagmalen.

mal34.jpg mal35.jpg
mal36.jpg mal37.jpg
mal38.jpg mal39.jpg
mal41.jpg mal42.jpg

Als iedereen voldaan is gaat de tocht verder richtig Cala Pi. Nog maar pas links af richting Cala Pi en de hemelsluizen worden geopend voor een zware plensbui. We bereiken Cala Pi droog en nog maar pas op weg naar het strandje van Es Trenc en de hemelsluizen openen zich opnieuw. Even schuilen en terug verder. Via het strandje van Es trenc waar iets te vieren valt en de zoutmijnen bereiken we Colonia Sant Jordi met aankomst aan hotel Sur De Mallorca waar de bus ons komt ophalen om ons naar het hotel te brengen.

mal40.jpg mal43.jpg
mal44.jpg mal45.jpg
mal46.jpg mal47.jpg
mal51.jpg mal52.jpg
mal49.jpg mal50.jpg

Na het avondmaal is het reeds vroeg donker. De een gaat nog wat wandelen, de ander trekt naar zijn kamer en anderen trekken naar de bar om te kaarten.

mal33.jpg mal32.jpg

Donderdag 14 oktober:
Een dagje Palma.
Met de fiets richting Palma en het regent lichtjes. Eerst rijden wij tot ver in de haven en komen nadien terug naar het centrum van Palma waar Eddy ons reeds opwacht. We bezoeken eerst de omgeving van de Kathedraal, vervolgens het oude centrum om via de hoofdwinkelstraat het nieuwere Palma te bezoeken met de Placa Major en de overdekte markt waar wij aardbeien uit Hoogstraten te koop zagen.

mal53.jpg mal54.jpg
pal1.jpg pal2.jpg
mal56.jpg mal57.jpg
mal58.jpg mal59.jpg mal60.jpg
pal3.jpg pal4.jpg pal5.jpg
pal6.jpg pal7.jpg pal8.jpg
mal61.jpg mal55.jpg
mal63.jpg mal62.jpg
mal64.jpg mal65.jpg mal66.jpg
mal69.jpg mal67.jpg
mal68.jpg mal71.jpg mal72.jpg mal73.jpg

Na het avondmaal is er een optreden van een flamencogroep.

hierb1.jpg hierb2.jpg
hierb3.jpg hierb4.jpg
mal74.jpg mal75.jpg

Vrijdag 15 oktober:
Vandaag wordt traditioneel de koninginnerit gereden.
Om 9.30 u vertrekken wij met de minibus, gevolgd door de fietsen richting Valldemossa. We bevestigen op de parking de fietsen aan mekaar en maken een kort wandelingetje door het dorp. Daarna fietsen we richting Deià en onderweg houden we nog even halt om de rots van Foradada te bezichtigen. In Deià houden we opnieuw even halt voor een bezoek aan het dorpje. Daarna gaat het richting Port de Soller waar we zullen middagmalen bij de Italiaan. Om Port de Soller te bereiken moeten we eerst wat klimmen om dan met een hoge snelheid af te dalen naar de haven. De laatste 4 km zijn opnieuw vlak. Na de middagstop rijden we naar Soller voor ons laatste bezoek.
Na nog een terrasje bezocht te hebben rijden wij naar de plaats van afspraak voor de beklimming van de Coll de Soller. Alles verloopt perfect op tijd. We zullen de beklimming met 5 personen aanvatten en staan klaar om te vertrekken maar het is nog even wachten tot het busje en de fietsaanhangwagen aankomen. Eenmaal deze aanwezig zijn wordt de beklimming op gang gefloten en weg zijn wij.
Alles verloopt naar wens en elke deelnemers bereikt de top. Meer zelfs, er is maar een verschil van 5 minuten tussen de eerste en de laatste. Na de nodige fotosessies en enkele malen onze strijdkreet te laten horen gaat het in sneltempo naar beneden, gevolgd door de minibus en de fietsaanhangwagen.

mal76.jpg mal77.jpg
mal78.jpg mal79.jpg
mal80.jpg mal81.jpg
mal82.jpg mal83.jpg
mal84.jpg mal85.jpg
mal86.jpg mal87.jpg
mal88.jpg mal89.jpg
sol1.jpg sol2.jpg
sol6.jpg sol3.jpg
sol4.jpg sol5.jpg

Zaterdag 16 oktober:
Vandaag staat de laatste rit op het programma: de dorpenroute.
Over een afstand van 75 km en een stralende hemel fietsen wij van dorp tot dorp.
Wij doen achtereenvolgens volgende dorpen aan: Arenal, Llucmajor, Algaida, Santa Eugènia, Santa Maria, Portol, Sa Cabaneta, Casa Blanca en Sant Jordi. Via de parrallelweg naast de landingsbaan keren wij terug naar de kust om zo het hotel te bereiken.

mal91.jpg mal90.jpg
mal92.jpg mal93.jpg

Na het laatste avondmaal werd er in de bar een feestje gebouwd en werden tevens de diploma's uitgereikt aan diegenen die de Coll de Soller hebben beklommen.

mal95.jpg mal96.jpg
mal97.jpg dip1.jpg
dip2.jpg dip3.jpg
dip4.jpg dip5.jpg
dip6.jpg dip7.jpg
diploma.jpg

Zondag 17 oktober:
De aftocht. Vlucht JAF 7058 is met ongeveer 1 uur vertraging in Palma vertrokken wegens de te grote drukte op de luchthaven. Voor ons stonden er 6 vliegtuigen te wachten om te vertrekken en na ons stonden er terug reeds 4 te wachten.

HEB JE BELANGSTELLING EN ZOU JE GRAAG OOK EENS AAN ZO
EEN FIETSVAKANTIE DEELNEMEN.
DAT KAN!
VAN 30 MAART TOT EN MET 6 APRIL
IS ER TERUG EEN FIETSVAKANTIE VOORZIEN.

Voor vrijblijvende informatie:
Stuur een mailtje naar raf.de.vlamynck@skynet.be
of bel naar: Raf De Vlamynck op het nr. 09 377 86 05.